Välkommen till
Avgiftsfria övernattningsplaster för husbilar i anslutning till lokala näringsidkare
(t.ex. gårdsbutiker, producenter, restauranger, konstnärer, konsthantverkare och arrangörer av olika aktiviteter på landsbygden)

Var finns dom? Klicka HÄR!
 
SWEDE STOPS ek.för. bildades med syfte att främja husbilsturism på svenska landsbygden.
 
Föreningen är ett resultat av en resa som vi som husbilsturister gjorde 2014 under två månader i Storbritannien (GB) och Republiken Irland (IRL). Läs mer om hur SWEDE STOPS blev till!

 

Innan avfärd hade vi sökt all upptänklig information om hur det var att vara husbilsturist i GB och IRL. Det fanns sparsamt med information om var vi kunde stå för natten och var vi kunde få service (vatten, tömning av gråvatten och latrin).
 

Till slut fann vi "Brit Stops™", ett nätverk av övernattningsplatser, sammanställda i en guidebok med då c:a 420 (idag över 700) näringsidkare på landsbygden och där husbilsturister, utan avgift, får stå i max 24 timmar, i anslutning till de lokala verksamheterna (vi besökte 35 av dessa).

 

Liknande nätverk finns i ett antal andra EU-länder och är baserade på en idé av France Passion (1993) - www.france-passion.com.      FR Logo
Länkar till samtliga kända EU-nätverk finns i slutet av guiden och på SWEDE STOPS hemsida.
Se vidare under
länkar!
 
För att som husbilsturist få tillgång till dessa nätverk betalas en årlig avgift för guideboken och den gäller i de flesta fall från 1 mars och ett år framåt. (Kan betraktas som något slags medlemskap).
 
Samtliga nätverk syftar till att främja landsbygdsturism. Husbilsturister skall lockas att stanna till vid lokala näringsidkare.
 
 Något liknande vill föreningen erbjuda husbilsturister från Sverige och andra länder.
 
 Titta på kartan och beställ här.
 
De bilder som används, har erhållits från värdarna. France Passion ®, Brit Stops ™, Swiss Terroir och Portugal Tradicional har vänligen gett oss tillstånd att publicera de logotyper och bilder, vi använder i guiden och på våra webbsidor. Kartorna är utdrag från Google Maps. Information om LPG tillhandahålls av myLPG.eu som inte tar ansvar för eventuella felaktigheter.