Välkommen

LOGO_SWEDESTOPSHOME Tillbka Facebook-symbol
Om Guide 2018
och beställning
Om oss / KONTAKT
Bli en värd / Medlem

Välkommen till
Avgiftsfria övernattningsplaster för husbilar i anslutning till lokala näringsidkare(t.ex. gårdsbutiker, producenter, restauranger, konstnärer, konsthantverkare och arrangörer av olika aktiviteter på landsbygden).

Var finns dom? Klicka HÄR

SWEDE STOPS ek.för. bildades med syfte att främja husbilsturism på svenska landsbygden. Föreningen är ett resultat av en resa som vi som husbilsturister gjorde 2014 under två månader i Storbritannien (GB) och Republiken Irland (IRL).

Läs nedan mer om hur SWEDE STOPS blev till:

Innan avfärd hade vi sökt all upptänklig information om hur det var att vara husbilsturist i GB och IRL. Det fanns sparsamt med information om var vi kunde stå för natten och var vi kunde få service (vatten, tömning av gråvatten och latrin).

Till slut fann vi Brit Stops™, ett nätverk av övernattningsplatser, sammanställda i en guidebok med då c:a 420 (idag över 900) näringsidkare på landsbygden och där husbilsturister, utan avgift, får stå i max 24 timmar, i anslutning till de lokala verksamheterna (vi besökte 35 av dessa).

Liknande nätverk finns i ett antal andra EU-länder och är baserade på en idé av France Passion (1993) - www.france-passion.com

Länkar till samtliga kända EU-nätverk finns i slutet av guiden och på SWEDE STOPS hemsida. Se vidare under länkar.

För att som husbilsturist få tillgång till dessa nätverk betalas en årlig avgift för guideboken och den gäller i de flesta fall från 1 mars och ett år framåt. (Kan betraktas som något slags medlemskap).

Samtliga nätverk syftar till att främja landsbygdsturism. Husbilsturister skall lockas att stanna till vid lokala näringsidkare.

Något liknande vill föreningen erbjuda husbilsturister från Sverige och andra länder.

SWEDE STOPS är Sveriges motsvarighet till ursprunget France-Passion™ och följer France-Passions™ ”la Formule Invitations”, innebärande att husbilsturisten:

  1. Parkerar uteslutande på privat mark
  2. Lära känna lokala näringsidkare och kan njuta av lokal mat och dryck
  3. Får en 24 h avgiftsfri övernattning med det årliga nationella beviset på insidan av vindrutan
  4. Kan handla färsk och smakrik mat och andra produkter på plats.


Titta på kartan och beställ här.

De bilder som används, har erhållits från värdarna. France Passion Brit Stops™, Swiss Terroir och Portugal Tradicional har vänligen gett oss tillstånd att publicerade e logotyper och bilder, vi använder i guiden och på våra webbsidor. Kartorna är utdrag från Google Maps. Information om LPG tillhandahålls av myLPG.eu som inte tar ansvar för eventuella felaktigheter.